Trendigast just nu, vietnamesiska mackan Banh Mi

Den absolut trendigaste maträtten just nu är Banh Mi. Streetfood är hett och i synnerhet denna vietnamesisk macka, här med fläskkarré och koriander. Receptet är hämtat från nya numret av ELLE mat & vin.

Vietnamesiska mackan Banh Mi.

Vietnamesiska mackan Banh Mi.

Du behöver:

2 baguetter
200 g pulled pork på fläskkarré
150 g paté eller leverpastej
1/4 gurka
4 salladsblad
1/2 kruka koriander
1 grön chili (hackad)
2 msk chilisås
2 msk majonnäs
Picklade grönsaker:
1 morot
1/4 rättika
1 rödlök
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten

Annons

Gör så här:

Skala, strimla rödlöken och lägg i en skål. Skala, skär morötter och rättika i tändsticksstora stavar (julienne) och lägg i en skål. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Fördela lagen över grönsakerna i skålarna, ställ in dem i kylen minst 1 timme.

Halvera baguetterna (värm dem gärna snabbt i ugnen om du har tid). Lägg på paté eller bred på leverpastej på en sida. Skär gurkan med osthyvel på längden och lägg på patén tillsammans med ett salladsblad. Låt grönsakerna rinna av och fördela dem på baguetten. Lägg på pulled pork, toppa med chili, majonnäs och het chilisås. Servera genast.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin