Nutellaglass, kanske världens enklaste mjukglass

Vår goda Nutellaglass innehåller kokosnöt som är supernyttigt och en av de trendigaste råvarorna 2016. Bäst av allt? Glassen är superenkel att göra!

nutellglass

Ingredienser:

1 1/4 dl hasselnötskräm
1 burk fet kokosmjölk eller kokosgrädde
havssalt efter smak

Topping:

rostade hasselnötter
kakaonibs
kokosflagor
kakao

Mixa hasselnötskräm, kokosmjölk (eller kokosgrädde) och havssalt i en blender i ett par minuter. Häll i en form och ställ in i frysen i 6–7 timmar för en mjukglass eller över natten för en hårdare konsistens.
Ta fram glassen innan servering för att tina.

Annons

Tips! Om glassen är isig, kör den i en Vitamix eller en matberedare till en god mjukglass. Servera i skålar med toppingen.

I nya numret hittar ni många nyttiga recept med kokos av Stephanie Bjelkstam.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin