Lyxig och nyttig asiatisk sallad + dryckestips

Kyckling och edamesallad med sesamdressing. Den här snygga och goda salladen har faktiskt varit omslagsmodell på ELLE mat & vin.

kycklingsalld

4 kycklingbröstfiléer (med skinnet kvar)

2 msk smält smör

1 tsk salt

2 tsk malen ingefära

Annons

1 romansalladshuvud

1 avokado

150 g gröna frysta sojabönor

6 rädisor (skurna i tunna stavar)

1 1/2 dl saltade cashewnötter

2 röda chili (tunt skivade)

1 knippe thai/söt basilika

(går att utesluta eller byta ut

mot mynta eller koriander)

picklad rödlök:

1 rödlök (skuren i tunna skivor)

1 citron (saften)

2 tsk socker

sesamdressing:

1 msk sesamolja

4 msk mandardinjuice

(Tropicana Mandarin morning

eller Kung Markatta apelsin &

mandarinjuice)

2 msk risvinäger

1/2 tsk flytande honung

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda det smälta smöret med salt och ingefära. Pensla kycklingen med blandningen. Stek i mitten av ugnen i cirka 45 minuter tills kycklingen är färdig och köttsaften klar utan rosa inslag. Lägg under tiden rödlöken i en skål. Tillsätt socker och pressa över citron och blanda runt. Låt stå. Gör också dressingen under tiden genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål. Blanchera sojabönor i kokande vatten cirka 1 minut, häll av vattnet och skölj i iskallt vatten. Skala och lägg i en skål. Skölj romansalladen och dela den grovt. Skala och dela avokado, hacka i bitar. Fördela ingredienserna till salladen i fyra portionsskålar och blanda runt med dressingen. Skiva kycklingen och fördela den i skålarna. Toppa med picklad rödlök. En thailändsk ljus lager med fruktig smak och toner av honung, ljust bröd, koriander och citrus passar perfekt. Singha, 17 kr (330 ml), nr 1428 på Systembolaget.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin