Helgtips, världens godaste lamm och vintips

Jag har haft förmånen att få testa Welsh Lamb, som brukar kallas världens godaste lammkött. Köttet kommer nu att gå att få tag på i Sverige. Här kommer ett recept och vintips till.

Gudagott lamm och vin.

Gudagott lamm och vin.

Rostbiff av lamm
 med pestobakad aubergine (4 port.)

Annons

4 st rostbiffar ( gärna av walesiskt lamm)

200 ml olivolja

1 msk timjan

1 msk rosmarin

4 vitlöksklyftor

1 tsk svartpeppar

1⁄2 pressad citron

2 stora auberginer

Pesto

Dagen innan tillagning; blanda olivolja, timjan, rosmarin, vitlöksklyftor, svartpeppar och
 citron till en marinad. Täck lammköttet med marinaden och slå sedan in i plastfolie,
låt därefter ligga i kylen i 24 timmar. Efter ett dygn, ta fram köttet från kylen och låt stå tills det nått rumstemperatur. Under tiden; dela auberginerna i hälften och räffla ytan med en vass kniv. Smaksätt sedan med salt, peppar och några stänk olivolja. Värm ugnen till 200°C. Tillaga auberginerna i ugnen i 20 minuter, eller tills de mjuknat. Under tiden; bryn lammet på båda sidor på hög temperatur i en torr stekpanna, tillred därefter i ugnen i 10 minuter. Ta ut lammköttet och låt vila i ytterligare 10 minuter. Ta ur auberginerna från ugnen, täck halvorna med pesto och grädda i ugnen i ytterligare 5 minuter, eller tills peston börjar stelna. Servera auberginerna ihop med lammet och garnera med grönsallad. Jag har ett favorit rödvin, Brunello di Montalcino (75421) och som kostar 171 kr. Det blev en god kombo enligt mig.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons


  • Martina Johansson

    Men oj så fint!


Annons
Senaste från Elle Mat & Vin