Grönkålssallad med rödbetor, chevré, pinjenötter och granatäpple

Jag har försökt återskapat en av mina favoriträtter på Kommendören, deras ljuvliga kalesallad. Jag hoppade över de friterade lökringarna, men blev ändå väldigt nöjd med resultatet.kale Koka rödbetor. Gör en dressing på olivolja, sherryvinäger, honung, salt och peppar.

Annons

Grönkålen blir bäst om man förkokar den efter att ha rivit den i mindre bitar och sedan steker den på hög värme i smör och olja. Ha i lite taget, annars svalnar pannan. Ta ut kärnorna i granatäpplet. (Ett tips är att göra det det i en bunke med vatten, då stänker det inte. och det är lätt att sila bort de vita hinnorna.) Rosta pinjenötter. Nu är det bara att blanda grönkål, klyftor av rödbetor, bitar av chevré, granatäpplekärnor och pinjenötter. Ringla på dressingen och servera.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin